THE 4 LETTER WORD’S NAME THAT I WILL…

THE 4 LETTER WORD’S NAME THAT I WILL NEVER USE FOR THE REST OF MY LIFE….

Nurul! Don’t go there! Your blog is all about you – a positive side of you. Not a gossip blog! Jadi isu pulak nanti. Nak cerita pasal lain sebenarnya, terkeluar cerita lain sebab teringat hal semalam!  Hahaha …

Well, I don’t talk to him anymore for 1 year now. Feels so good. And yet, still ada je yang nak tulis jugak nama tu belakang nama aku kalau ada apa-apa artikel. Aku tak mahu menumpang populariti orang lain. I’m sure he’s too. Of course la sebab ramai yang tahu nama aku dengan nama mamat tu dulu. But, wait a minute, bukankah kita bangsa melayu selalunya diajar adab sopan dan respect others? So respect la sikit kot.. Mamat tu dah kawin lain, aku pun dah kawin lain. Nama belakang aku dah bertukar. So, really need all of your support to mention my name as Nurul Wahab. Takde Depp pun takpe. Tapi Nurul Wahab.

Kena la respect sikit isteri orang tu. Cuba letak diri kita pada diri isterinya. Mesti dia akan terasa hati. Cuba juga hormati suami aku. Dia tak pernah ambik pusing. Dia tahu history aku. Tapi aku yang tak suka. Takde apa-apa yang boleh dikaitkan lagi antara aku dan mamat tu, walaupun kami punyai anak bersama. Itu tanggungjawab kami  dan kami hormati masa masing-masing apabila tiba giliran untuk spend time dengan Ayu. So far, he’s doing his responsibility very well. (Please take this as my last comment about mamat tu)

Apa pun yang berlaku in the past, that was past. We look forward. We’ve moved on & for me I will never look back. Aku tak pernah fikir lagi pasal tu. Cuma hari ni aku sebut sebab terbaca satu artikel semalam. What a low minded to write ‘janda **** kahwin 6 Jun.’ Geram pulak aku. Tulis saja nama aku sendiri, Nurul Wahab.

Whatever it is aku respect bloggers lain yang sebelum aku dan yang memang dah famous meletop-letop. They’ve helped also even so kadang-kadang tu bila terbaca, naik menyirap juga darah. Tapi apakan daya, kita hidup di negara demokrasi. Semua berhak bersuara dan memberi pendapat. I always look at the bright side. Lantak le kome nak kata apa pun. Lagi banyak yang bercakap, lebih banyak publisiti yang aku dapat. Thank you guys. I appreciate it. *peace* (Ina Mohd always use this siap tunjuk jari tanda peace!)

Mulanya takut nak ada blog sendiri sebab terlalu banyak blog yang mengumpat & gossip. Aku tahu, ianya bisnes. Tapi tak baik mengajak orang lain mengumpat sama. Bukan hak aku tapi aku rasa perlu ditegur. But still, I’m not perfect either. Aku pun buat salah, bergosip juga tetapi hanya di antara teman-teman yang aku boleh percaya sahaja. Bukan di laman sebegini.

Aku memang tak buka langsung mana-mana blog yang berkonsepkan sedemikian selepas dulu masa mula-mula blog famous, aku baca few comments & gossip yang entah apa-apa. Aku naik seram. Pada aku siapa yang buat blog semua negative dan ‘seram’!!  So lama juga aku tak baca blog. Sehinggalah aku tengok beberapa bloggers dah mula dengan artikel yang bagus-bagus. Barulah aku baca – itu pun sikit-sikit.

Aku selalu usik ‘burung nuri’ (nickname adik angkat aku) dah ramai bloggers sekarang ‘convert’ masuk Islam! Tercengang dia dengar dan selepas itu kami berdua gelak berdekah-dekah. Entah kenapa aku sekarang ni suka sangat buat lawak. Ya I’ve changed, – a lot! I make jokes more now than singing! Hahahaa… Don’t know why! Manager aku selalu merah padam kena usik. Begitu juga teman-teman yang lain. To me, life has to be fun. Kena happy. Bila happy semua good things will come. Happened to me, I know.  😉

Aku decided to have blog pun sebab nak kongsi cerita dan pengalaman sepanjang bergelar anak seni & update all info about me – even my business. Bukan mahu compete dengan semua bloggers hiburan lain yang hebat-hebat sekarang ini.

Ada juga yang beri pendapat masa mula-mula aku suarakan pendapat untuk ada blog sendiri. They said, you must have spice in your writing – something that make people wanna read – gossip & your hatred towards some of your artiste friends. The truth inside the industry. Aku kata tak payahlah.. you know. That’s not me. Biar aku simpan saja. Kalau ada nak tulis pun, hanya secara general dan bukan melalui tulisan negative. Daerah ini, aku cari makan. Banyak  ‘membesarkan’ aku – secara peribadi & professionally. So, buat apa nak burukkan industry yang memberi kebaikkan pada aku.

Aku mahu blog ini sentiasa positif dan dalam masa yang sama aku mahu mengubah perspektif rakan-rakan yang lain yang mungkin menganggap aku juga sama membuat blog gossip. I had enough. I’ve been living in this industry from the past 17 years. I knew well.

Biarlah hanya yang positif. Aku harap aku berpegang kepada sikap ini sehingga bila-bila. Please do let me know if I start to be negative – by saying bad things to others.

To all entertainment bloggers, I salute you guys. You have spiced up our life & the ‘almost dying’ music industry. May God bless.  ❤

Advertisements

10 Comments on “THE 4 LETTER WORD’S NAME THAT I WILL…

  1. bravo Nurul Wahab! the world will be a better place if every blogger is like u! yes I agree…when u r happy…good things come to u effortlessly..

    • Hi Jett! Thanks for visiting. Do come again!
      Hope all is okay with you. Take care

  2. bersepah blog gossip. hanya tekan papan kekunci di carian google. anda akan temui segalanya..yg baik atau yg aib. mungkin mereka bahagia memilih untuk cari makan melalui cara begini. hak masing2 katanya..

  3. pernyahkan segala komen tu akak..i’ll support u… orang yang tulis tu mmg kurang akal..
    masing2ada kehidupan sndiri..even kita kena bangga org panggil nama kita…bukan nama orang lain utk dikenali..
    🙂

    just smile..
    to reporters…think before u write

  4. hai nurul..emm mcm tak sedap je panggil nama sebab kita bukan sebaya
    wpun lahir kita sama2 lahir ditahun 70an
    saya 1979 dan nurul 1977
    so saya panggil ‘kak nurul’ sebagai tanda hormat ye

    sebab baru je boleh komen..so saya akan komen mana2 entri yg saya suka
    pasal gabungan nama dengan xxxx yg selalu ditulis dlm paper saya pun tak suka baca
    sebenarnya saya bukan peminat kak nurul dr awal..
    saya suka kak nurul dan cari blog ni bila tengok rancangan ‘Destinasi Cinta Nurul dan Deep’ dalam astro
    sejak itu suka kak nurul

    • Thanks Mawar. saya suka seseorang yang suka berterus terang dan berterima kasih sebab suka saya sekarang kerana blog ini dan selepas bersama Mr. Depp. terlalu menghargainya. Take care

  5. Pingback: STOP IT! …. BETULLAH TU! |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: